2 September 2008

Day 19 : 2nd Ramadhan in Adelaide

Hye mates!!

Ape menu kita hari ni??

Well..berbuka dalam bas tadi dengan sekeping coklat Cadbury Freddo..

Bismillah..makan jelah ape yang ade..



Snap dalam bus :)


Balik rumah..masak nasi and panaskan lauk malam semalam..patutnya makan sahur tapi dah 2 ari puasa..dua2 x bangun sahur



Black pepper chicken..hanya chicken wing digunakan (sbb bahagian ni paling murah - 2 kg - 4.50 dollar)



My favvy - Iced Coffee Farmer's Union (sedap giloshhhh - kalah starbucks!!)


Tu jelah menu kita hari ni..nasi putih and black pepper chicken.. :D


Mekasih pd adeq yg sudi tanya kak lang makan ape ari ni..huhuhu..walaupun jauh di perantauan..kak lang masih diingati :)



***


Subuh kat sini jam 5.00 am and berbuka kami jam 6 petang..lapaq gak..tapi mmg x larat nak bangun sahur..kalo bangun pun minum ayaq then tdo

Solat Subuh jam 6 pagi and sambung tdo balik sampei jam 7

Jam 7 - mandi + bersiap

Jam 800 - menunggu bas

Jam 900 - start working in lab/jurnal reading/preparing research proposal

Jam 300 - solat zuhur + asar



Dari Surau di Adelaide Uni


Jam 400 - kembali ke lab

Jam 530 - pulang ke rumah

Jam 630 - sampai rumah

Jam 730 - Australian idol :)

Jam 900 - Bloghopping

Jam 1000 - Jurnal reading/YM

Jam 1045 - Tdo

Tat's my routine for the past few days :)

And guess what..pada hari Raya (1/10), I have class and labwork to do..oh well..apalah makna Raya kali ni..

Tunggu lagi 4 taun..baru beraya sakan :)



Notakaki: I missed my family :(

Notakaki II : Kenapa aku senang di ajak berborak masa tunggu bas? I guess..muka aku approachable..just smile and the world will smile back to u :)..now i know what it means..yeap..i've met a lady (just like my mum) while waiting for the bus today and she has a son working in Canberra and now taking his Masters (yang penting single lagik!!!) err..kenapa aku tersenyum sendiri ketika menaip ni?? :P..motif??? lariksssss


I wonder if it's weak to let you know when I'm feeling sad?
Would it be alright to reveal when I'm suffering?





18 comments:

dunhill@*london-paris-new york* said...

alop kak lang!!! :) dah tido dah kot alang bang chik nih.. :) have a sweet dream k!! :)

MOLY said...

eh .. cokelat froggie tuh !!
dah lama x tengokkk ..
dulu pernah gak makan .. nyam nyam ~

kak lang .. no probs .. adeq teringat kat kaklang, ape kabar la agaknya kat sana .. makan ape berbuka .. upenya dalam bas ...

nanti masak sedap2 lagi okeh .. chicken bbq ker ..

take care !!
:)

Anonymous said...

slmt brpuasa akk..
mcm mana puasa kat sana??
ok??

Unknown said...

ok la tu.. sedap gak makanan berbuka ko. eh part dalam bas tu.. ntah2 satu ari nanti ada la ko jumpa samwannn.. jeng jeng jeng

Inah said...

dah tdo..now dah bangun dan ke ofis :)

slamat berpuasa bang chik :)


hehehe..mekasih adeq sbb ingat :)..berbuka ngan ape yg ade dlm beg..my beg dah jadi beg doraemon..semua ade :)

slamat berpuasa adeq!! nanti taun depan kita pulun putu piring ek :P


slamat berpuasa hyfa!! puasa kat sini bese jek..cepat lapar..bagusla..senang nak turunkan berat badan..akak malas nak timbang dah..yg pasti jeans semakin melonggar :)


ahaaa..lindosh..aku pun merasakan perkara yg sama..adekah aku akan bertemu someone dalam bas??nantikan episod kehidupan aku di adelaide :D

slamat berpuasa :)

YoYo said...

hai inah..

Inah said...

hai yoyo :)

Ziana said...

babe...
yg lain² tuh me dah tau story..
dah habis pokpek² ngan u kat YM..

but story tang notakaki tuh mcm menariks...muahahahhaha...
ade laa pepatah nih kan..
"kalau nk anak.. baik ngan mak dia dulu"
hehehehe.. kat adelaide leh guna pakai x pepatah nih?
:P

**me lariksssssssss laju²...hahhaha

eLLy said...

rakyat Malaysia kan manis mukanye & peramah.. org tengok muka je terus dorang approach ..

selamat berpuasa dik'

Unknown said...

hee.. well you are approachable and you love to smile. tu org tak kisah nak berborak dgn you. :)

nasi puteh, black pepper wings and ice cofeee... wei sedap tuuu...
cinammon donuts takde ke?

Mr Ah Fa said...

kikikiki, ciaaaan anak perantauan ni berbuka dalam bas iye? Takpe, masa ini aje la yang kita ada nak mengembara, bukan sume org bole dapat kan?

Nanti bulan doblas inah tak ke mana-mana kan? Bole la survey mana tempat best nak jalan. Dengar-dengar adelaide best, huhu, kena kumpul duit nih :-D

en_me said...

bestnyer poser kat negeri oghang ittewww..

[danial][ma] said...

hej! inah...huhuhu...what a happening breaking fast in the bus...hehehehe...

mimizuzuhaha said...

selamat berbuka puasa makan ciken..hmm nyum nyum

Inah said...

eloo cik ziana..x de maknanya nak guna pepatah..pepatah ke?? hahahah :P..just happen to have a chat wit tat lady yang siap ajak jalan2 lagi :)..hehehehe..hope i'l meet her again :)


kak elly: ade gak org malaysia yg sombong bodoh n x approachable :)..ade yg x nak jumpe blogger pun.. :)

slamat berpuasa kak elly :)


nasi putih..black pepper chicken..cukupla utk hari kedua..ari ni baru beli cinnamon donut :)

slamat berpuasa budlee :)

Inah said...

encik ah fa nak mai ke??meh laaaaaa..tapi still figure out nak bawak g mana..ok we can go to cleland, port adelaide, port elliot, glenelg :)

psst en ah fa..inah pun nak g Canberra during krismas..camne tuuu :)


best la en me!! pengalaman baru :)

slamat berpuasa en me!! :)


daniall..i kena bukak puasa third day pun in bus :P..rasanya jadi common thing pulak :D


mimi: slamat berpuasa :)..sedap ek..bese jek :D

SYUKS said...

nak pergi ke Aussie la satu hari boleh tak ?? nak minum minuman yang lebih sodap dari Satrbucks tu la...

Pinangso Loro said...

Alhamdullilah... mesra rupanya Inah... harap Inah akan dapat jodoh kat sana nanti yer.... sementara ni cuba cuba lah bersabar untk sendirian kat sana... sekejap jerrrr