7 September 2008

Day 24 : Tag




Hi mates!!


Bagi menyahut cabaran tag oleh rakan di South Australia :P (different suburb)..here's 15 weird/habits/little known facts about me!!

1. I'm a cry baby..cepat menangis..let me confess something..it's been 24 days in Adelaide and I've been crying every single day..huhuhu..seperti lirik lagu Hootie and the Blowfish (Let Her Cry)

Let her cry...if the tears fall down like rain
Let her sing...if it eases all her pain
Let her go...let her walk right out on me
And if the sun comes up tomorrow
Let her be...let her be.

2. I maybe x stabil in emotion but my brain works well..still can figure out the research project, research gap, research proposal *wink* :)


3. I slalu homesick..tempat paling jauh me penah blaja is Trolak (Kolej Taj - during matrikulasi)..and in the end..me kena abiskan 4 taun di sini pulek..baru me sedar..Adelaide ni ujung dunia..huhuhuhu :P


4. Me x suka kena tinggal for any activity or there's a feeling inside me tat wanna join every single activity yang kawan2 me buat..bila me x leh join..me akan sedih..oh well, abaikan..me kena learn how to cope :)


5. Me suka berbelanja untuk kawan dan bukan untuk diri sendiri..me boleh spend 100 dollar for my best friend tapi berkira bila nak beli makanan untuk diri sendiri..untung kan sape kawan me?? Tapi depa pun x jaga hati me :(


6. Me x suka kena marah..me x boleh terima kritikan/teguran secara kasar..me kena slow talk and discuss..tat's more like it..even me kalo tgh marah..me akan diam or start marah in english :P..kalo me start marah in english..maksudnya me betul2 marah :P


7. Me x boleh ceritakan masalah pada parents..sesetengah org maybe can share everything with her mum/dad..tapi different for me..


8. Berkaitan dgn penceritaan masalah jugek..me suka luahkan my problem and biasanya Ziana jadi mangsa :)..sebelum ni..me akan cite pada my ex..


9. (amik nafas dulu)..panjang nya :P Me suka makanan pedas walaupun berair mata nak tahan..kat sini the food is tasteless..

10. Me jenis x suka makan makanan masakan sendiri :(..walaupun housemate kata sedap..tapi me rasa x sedap..gosh..me missed my mum's cooking :(


11. Me x suka hidup seorang, pi sopim seorang, makan seorang, jalan2 seorang..me need friends..oh well, bila kita x suka sesuatu benda..benda tu yg kita dapat :(


12. Me x reti teknologi IT nih..me x terer edit pic, me x tau nak video cal or watever, me tak tau 3G etc..me just tau yg mana patut je..well, if u asked me pasal benda2 terkini in biomedicine..i know the answer..microarray, flow cytometry, telomere length :P


13. Me x reti sebut huruf R dengan betul..bila me sebut jadi lain..i mean jadi mcm mengada2..me paling x suka sebut perkataan mcm membara, matahari..errrr..sib baik in english x perkataan mcm ni :)


14. Me jenis x menyimpan all my particulars (penah kena tegur ngan BC pasal ni)..contoh, no akaun, no kad..me jenis lousy rasanya :)


15. Benda ni jadi kat sini..apparently, sume warga tua suka nak berborak ngan me..sampei satu hari, ade pakcik yang bawak kereta siap berenti tepi me and ajak me naik kereta pi kat Uni..errr..apekah??? Housemate aku siap pesan ari ni..hati2 kak inah..kang kena culik ngan warga emas Adelaide..hahahahaha :P




Sekian sudey!!


Penatla che tim :D


Tapi x pe..ko bagi aku idea nak update blog tengah2 aku x de mood ni :)


I decided not to tag anyone :)..semua org ade idea untuk update blog time puasa ni especially bab makan2 :)



Take Care U Ols







11 comments:

Shah said...

Fact nombor satu tu Inah tak yah cakap pun kitorang dah tahu dah.... Hehehehe tumpang larikkk dulu ye....

Inah said...

isk isk..sume org tau ek fact no 1 :P..adooii..mcm mana nak jadi kental nih..oh well..inah nangis kat sini..x de sape tau..huhuhu :D

tadi nangis sudey..teruk gaks :)!! tapi x berani ckp ngan family YKWYA sbb kang kena marah :P

me larik jugek :)

missaussie said...

9: makanan di sini hanya sesuai untuk orang2 takde perasaan mcm kite ni (",)

11: kalau camtu wajib datang umah kami la. sangat meriah dan penuh warna warni orang2 dia. hehe.kak aisyah pun dah separa normal dok sini.

15: jangan keluar front page The Advertiser sudah.Bukan pasal kena culik ke ape, tapi pasal seorang pelajar malaysia berkahwin dengan seorang warga emas veteran perang. wahahaha.

ps: bila mau datang berbuka di rumah kami? kak ana masak sangat lazat tau. hohoho.

[danial][ma] said...

hej! Inah...I think you need to change the wind...hehehe...come over, I cook you nasi dagang...

Ziana said...

No.1 - sume tau..
**lariksss jugek!!

No.8 - :) no problemo.. anytime :)

No.12 - ape gune kami2 yg dak IT nih :)


u tc!

Unknown said...

hik2, your entry has always been a mix of everything, a big of sadness, a bit of happiness, a bit of bitterness.. mcm nak buat rojak buah lak :D

*btw i love this song too, i just never found an emotion or person to relate it with. i guess i do now.

Shah CJ said...

baik2 kt hujung dunia. kang terjatuh ke angkasa. hiks..

seronoknya berkawan dgn awak yg suka belanja kawan2.. hehe

Shah said...

Hari-hari nanges ke Alang oiii.... Jangan le camtu. Rajin2 kan diri ler gi explore tempat kat sana tu mesti seronok nanti. Boleh pos gambar2 cantik dari sana & buatkan kami kat sini pulak nanges nak gi sana hehe

@xiM said...

inah...banyak fakta fakta tuh kami semua maklum..well,be strong k alang..pa know you can do it....

tak lama tuh duk kat sana..

Pinangso Loro said...

Waaaaaa... barulah abang tahu Inah ni cemana orang nya... (takyah tag pun kami dah tahu)... kan kita family....

Zura said...

hihih..inah..siok tak duk sana..
baca entry² inah ni dh buat zura jeles la..
4 taun tu tk lama..
pejam celik ..pejam celik..dah balik sme ke malaysia..
dh bleh jumpa ngn family sme..
kat sana ada kad raya tak?
pekata kirim kt zura satu..
hihiihih....bleh?