24 August 2008

Day 10 : Merdeka Nite Dinner Part II

Hye uols

Baru balik dr Merdeka Nite Dinner..ok..maybe my expectation was TOO high!!


Nampak Grand kan?


Our table


Good thing bout it is..


The company was great :)..Grateful for that


In case u missed me :)


Me and Mean :) (me wearing pink kebaya actually)

The food?

Lousy gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrr


Samosa - B



So called chicken curry - B- (aku masak jauh lagi sedapppppp..yuckss!!)


Nasi kuning - C (nasi minyak kah??) (ayyakss..again..me masak lebih sedap ok!!)


Ikan - F (rasa poliesterine..yuckssss!!!)


Sayur - F (cuka terlalu tajam..orang pregnant boleh gugur ok!!)




Hey..look at the bright side..at least I've met new friends.. :)


Masih menyejukkan hati ni..

***





23 comments:

SYUKS said...

well Inah..memang tengok gambar makanan tu je pun dah nampak dull semacam jer... macam tak cukup rencah... anyway u memasak jugak ker kat Adelaide??
Now ...u nampak dah start happy with life there and new friends... glad to see that...

Inah said...

hehehe..memasak la doc..sbb nak jimat.. :)

kenala happy..kalo stress je..susah pulek.. :)

Ziana said...

babe...
makanan x penting..
yg penting dpt jmpe kwn2 baru..
:)

mase nih lah nk amik peluang kenal2.. then leh buat geng!
:)

happy tgk u senyum kat sane
:)

dunhill@*london-paris-new york* said...

haaaa guling kuasa??? hehehehe.. jom kiter gelengkan ehh silap! gilingkan.. thhhhehehe.. silap lagik!!! jom gulingkan!! :)

[danial][ma] said...

hej! inah...that's normal loh...cannot compare with the food back home...Wishing you a happy 51st. Merdeka Day and Wish you a blessed Ramadhan el Mubaraq for the soon fasting month...

RieNa.YuMi said...

wahh...inah....sudah ada lagu raya tu....

Anonymous said...

lauk makan kat pusat pemindahan banjir lagi sodap kot.. ihiks~

laaa. tu nasik kuning ke? ingatkan pulut kuning?

takpe slow2.. nnt terbiasa jgk dengan makanan yang nampak mcm makanan melayu tapi rasa memang out giler.

pengalaman beb... :p

azizi said...

salam

what do you expect ..? ..heh..heh to have such meals can be regarded as a bless .. heh..heh..heh..heh
and salam to awan. i met her during induction day in uum.

Shah said...

Cian dia...... Tak pe tunggu aje dua tiga tahun lagi. Bila dah lama tak merasa masakan & rempah original dari M'sia mesti ikan perasa polisterine, kari perasa air paip & cuka perasa sayur tu rasanya enak sungguh hehehe.

Lariksss.....

shahril aley said...

wahhh sungguh patriotik betoi
kat sini mcm tak semangat merdeka pun
pagi tadi drive to opis
nampak satu keta je kibar jalur gemilang
ishishish....
malesia sibuk berkempen kat permatang pauh
tu kot lebih penting

meanie mean said...

I cant agree more..huhuuh.. what a horrible nite.... u r lucky coz get out from that hall in that time...huhuh Hampeh....wAAwaawAAw..
30Dolar akuh....

Diver Mom said...

mak ai.. tak sampai sebulan kat sana.. ko da nak gulingkan org inah..? hihii

Inah said...

ziana: senyum ek..kena la senyum :)..gelisah dlm hati siapa yang tahu.. :)


mnn: jom jom gulingkan kuasa!!


danial: thanks dear..wishing u happy fasting too!! selamat menyambut puasa di perantauan :)


yumi: hehehe..saje letak lagu dendang perantau :)

Inah said...

azizi: to have such a meal is my worst nightmare.. :P

baik inah masak :D..salam akan disampaikan :)


abg shah: seribu taun inah duk sini pun..lauk tu tetap x sedapp..ampesnya abg shah..meh nak dush dush :P


aley: aku x semangat pun..just join aktiviti student :)
but sebenarnya..kita lebih sayang malaysia bila kita di luar negara :)


mean: wawawawawawa..my 30 dollaaaaarr.. :P..boley beli kuilt kan kan kan..hahahaaha..redha je lah :P


zuai: hehehe..tat's me..suka nak gulingkan org suka suki jek..well..dah pegang tanggungjawab..kena la buat dengan baik..

I'm LeGend said...

wah! suda berkebaya..balik msia nnti harus semakin cunn...semakin putey gebu... take care!!!

Inah said...

hehehe..x de maknanya cun!! me comey jekk..matilah perasan :P

Josh said...

Hellooooo Inah. How's life there? Josh baru je balik dari Redang Island.

@xiM said...

alang memang comey!!!

Anonymous said...

hai akk..
sehat??
best x duk kat sana??
study ok?

emm..
okk..
student mlysia kat sana ekk wat malam merdeka tu..

MOLY said...

lousy ???
jom jom balik malaysia
makanan sedap2 belaka
:D

Arin said...

takpe..biasak le makanan gituh..ada kala sedap adakala tak best..yang penting..buat network baru kat sana..:)

NN said...

ok laaa..
best dapat kawan baru..
:)

tapi, komen pasal sayur tuh buat aku rasa cukup ngeri laa inah..

:D

Pinangso Loro said...

Waaaaa.... Inah dah ada kawan baru kat sana... jangan lupakan kami yer... bestnya makanan tu tapi sayang tak sedap yer... takper lah Inah dah start kena masak sendiri lah... nanti dah 4 tahun kat sana bolehlah bukak kedai makan sendiri...hehehehe